DUYURULAR

Ege Üniversitesi Nükleer Bilimler Enstitüsü tarafından 3 – 6 Ekim 2024 tarihlerinde Ege Üniversitesi Kampüsünde gerçekleşmek üzere “Uygulamalı Radyofarmasi Kursu” başlıklı 4 günlük bir eğitim faaliyeti tasarlamıştır. Bu kurs programı; Nükleer Tıp bölümlerinde görüntüleme ve tedavi amacıyla hastalara verilmekte olan radyofarmasötiklerin hazırlanmasından sorumlu sıcak odalarda/laboratuvarlarda çalışan sağlık personelini ve bu konuda ilgisi olan lisansüstü öğrenciler ve genç araştırmacıları uyulması gereken kurallar, temel bilgiler, moleküler görüntüleme, radyonüklid terapi ve radyasyon güvenliği konularında eğitmek amacıyla planlanmıştır.

Kursiyerlerin lisansüstü öğrencileri ile genç araştırmacı ve uzmanlar (35 Yaş altı katılımcılar) (Ezcacılık, Fen, Tıp Fakülteleri) olmaları gerekmektedir. Kurs sonunda başarılı kursiyerlere katılım belgesi verilecektir.

Kurs programı ve kurs ile ilgili detaylı bilgiler http://nrp.ege.edu.tr/ web adresinde yer almaktadır.

Konuyla ilgili olarak uygulamali.radyofarmasi.kursu@gmail.com adresinden Prof. Dr. F. Zümrüt Biber MÜFTÜLER ile temasa geçebilirsiniz.